LabuanNet Labuan Malaysia

Full Version: pelAnCoNGaN LAbuAN...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
pasal pusat hiburan tu, susah juga mau komen pasal mau jaga sentimen agama jua.

Tapi kadang2 yang Islam atu pulang yang labih2 di pub. Kalah2 orang putih.

Anyway, aku rasa Labuan belum perlukan theme park lagi. Kita ada banyak tempat yang berpotensi jadi pusat tarikan pelancong, tapi pengurusan dan pemasaran nya belum mantap.
au,pasal pusat hiburan atu memang payah sikit la kan dikomen,cuma yang islam tu pandai2 la menjauhkan diri dari maksiat2..

aku stuju banar uja mu SR..Labuan ni belum ada pengurusan dan pemasaran yang benar2 mantap,mungkin pengurusan sekarang menuju ke arah itu(proses pemantapan)..kalau theme park tu ku rasa perlu juga diwujudkan,nda la sebesar jerudong Park,coz penduduk labuan pun berapa jua saja.Tapi lebih kepada Mini Theme Park,ku rasa tu mungkin jadi salah satu daya tarikan..tp andaikata jambatan(lagi!!! :lol: )benar2 diwujudkan,ku rasa patut wujud Theme Park yang memang besar,bukan Mini Theme Park,time tu kita tgk berduyun2 la orang datang melancong ke Labuan sbg local tourist.Tp sebenarnya banyak lagi benda yg boleh menjana pelancongan labuan dan itu salah satu pendapat aku la :mrgreen:
tie Wrote:wahhh new info for me..ada uda upanya majlis pecah tanah tue...that good news...lbn ni ku rsa kan kurg shopping complex...lbn ada value sebagai pulau bebas cukai why not nda d eksploitasi kn tag bebas cukai atu kan...bkn sekdr tuk duty free sigup, arak huhuuu....one more things lbn kecil tp terlalu kaya dengan hiburan mlm (pub2 berleluasa huhuuu)..drpd hasil kajianku rmai pelancong padahkan lbn hidup dgn night life hiburan di pub2...lbn nadak hiburan tuk family...means our tourist need one entertaiment like theme park...klu ada theme park d lbn sekurg2nya mcm jerudong park aku yakin xtvt plncgn d lbn dpt d mantapkan...jd nda la lbn mgalami fenomena pelancongan bermusim...mksdku bila ada event mcm LISC bru ada tourist...pastu bila lbn sdh mpunyai hard attraction brulah d lengkapkan dgn pembinaan jambatan ke menumbok...ermmm what do you think bout my suggestion..


banar katamu tu,labuan nada hiburan tuk famili,harapkan event2 bermusim barutah pelancong datang..sebenarnya melancong ni bukan sj dikhususkan untuk para pelancong luar,tp ku rasa orang labuan sendiri patut rasa seronok tinggal dan menetap di Labuan..dan demikian ku rasa tarikan yang patut diwujudkan adalah Theme Park seperti yang disuggest oleh Tie..bukan apa,kadang2 orang Labuan sendiri merasa bosan,kalau yang berfamili tu hujung minggu nda tau la kan bawa anak2 ke mana,nda kanla tiap hujung minggu menghadap Laut China Selatan..boring jua kadang2.. :lol:
banar tu...aku sukung....bkn apa mun urg dari seberang ke labuan...hajatnya nada lain....clubbing.... 8-)
tapi atu kan menggunakan advantage status duti free, so x heran lah jadi main income.
ya - tapi mun atu nganya yang dieksploitasi, maka kita sudah telepas peluang2 yang lain.

shopping complex yang baru nanti aku harap ada banyak kedai yang jual benda2 selain alkohol. Sebab d Labuan ni mana2 pun ada tin beer - apa lagi kadai kopi di kampung2 tu.

Labuan mesti cipta satu 'brand icon' untuk jadikan Labuan holiday experience unik. aku belum boleh bagi contoh, sebab aku dari dulu pun pikir, apa lagi yang kita boleh buat untuk jadikan Labuan ni unik.

*Taman Burung Labuan terlalu lay back. Pengunjung yang datang cuma masuk tiga2 dome, tengok2 burung, pastu chow. Jam 11 pagi dan 3 petang ada persembahan, atu pun 5 minit. Apa lah?

**Lagi satu, nada kah agensi pelancongan d Labuan ni yang buat pakej lawatan ke tempat2 bersejarah Labuan? Masukkan sekali bah diving package ke 'Four Wrecks of Labuan'.

***Terowong batu arang di Tanjung Kubong tu sudah diabaikan oleh pihak yang berkenaan. Dua minggu lepas aku kesana, ya Allah! Nada nilai eksotik langsung. Serupa macam 'rumah tinggalan' yang nda bejaga.
Tu tah kamu, cua kamu undi Pas hari 2, gerenti semua pub kana tutup... :mrgreen: :mrgreen:
selain dari alchohol, kan labuan ada juak coklat, rokok, kristal, kereta dan ntah apa lagi yg murah n org luar slalu bekirim.. buleh jadi modal jua tu utk promosikan labuan..
banar tu LC. Tapi bila pasal kereta tu, nda dapat la kan bekirim LC. Smile
Bulih berkirim... tapi ingat la tax nya... Labih2kan usinnya... :mrgreen:
suruh dorg dtg meramaikan warga labuan bah.. kan ketani mok dapatkan status bandaraya menjelang 2015.. yg bebujang atu standby lah buat anak banyak2.. hahahaha... kita sahut visi utk labuan ani wahhhh...
kalau buat anak banyak2 ni, yang lelaki, ok saja tu. Bini nganya mau ka nda.

Anyway, tie, apa lagi yang kamu mau yang kami boleh tolong?
Quote:banar katamu tu,labuan nada hiburan tuk famili,harapkan event2 bermusim barutah pelancong datang..sebenarnya melancong ni bukan sj dikhususkan untuk para pelancong luar,tp ku rasa orang labuan sendiri patut rasa seronok tinggal dan menetap di Labuan..dan demikian ku rasa tarikan yang patut diwujudkan adalah Theme Park seperti yang disuggest oleh Tie..bukan apa,kadang2 orang Labuan sendiri merasa bosan,kalau yang berfamili tu hujung minggu nda tau la kan bawa anak2 ke mana,nda kanla tiap hujung minggu menghadap Laut China Selatan..boring jua kadang2.. :lol:
[/quote]

btul...btul...btulll hehhehe Big Grin ...thanks 4 ur support...lg satu d sabah pn alum ada lg theme park so why not lbn dlu memulakan lgkh...mcm d key el ni mcm2 ada tmpt utk bersantai2 busan2 ke genting, sunway mun nda pn ke times square...lbn ada mcm times square 2 pn kira okay sdh...ya lah lbn ni damit sja nda jua labih2 kan mexposekn diri huhuuu..ada lah jua tmpt utk pndk lbn melepaskn buring bsama family...
than satu lg pantai d lbn ni hambar nadak xtvt yg spatutnya...mcm tdlah bila ada event brulah meriah kompleks sukan air...napa nda permainan kayak tue pihak MTPL open all da time tp kira bebayar tp mesT ada security guide la...
bdw thanks SR...ermm aku still perlukn cdgn2 dr smua ahli LOC..cdgn2 ni kan ku msukn dlm bab5 tesis ku hehehe...so bg la sbrg idea yg bernas n ble d gna pkai hehehe...tp aku still mgu klu ada sapa2 yg ada data ketibaan plncg d lbn 2007.....
Cadangan LC Sama SR 2... payah dikit, Pikir bajet geng...!!!!!!!

Buat sanang...
Pages: 1 2 3
Reference URL's