Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pelAnCoNGaN LAbuAN...
22-Mar-2008, 07:37 PM
Post: #1
pelAnCoNGaN LAbuAN...
mau tanya ada sesiapa ble kongsi crita psl plncgn d labuan ni...tgh buat tesis psl plncgn d labuan...
ada nda data kedatangan pelancong di labuan 2007.....TQ


22-Mar-2008, 08:21 PM
Post: #2
 
apa kata saudari p mana2 pusat pelancongan labuan atau ambil labuan punya brochure dmana2. slalu terminal atau airport atau travel agency mesti ada. dlm brochure tu msti ada contact num pusat pelancongan labuan. boleh direct p durg terus.good luck.
22-Mar-2008, 08:23 PM
Post: #3
 
hi tie. selamat datang ke LOC.

Untuk data, boleh minta dengan Pelancongan Labuan di Sea Sport Complex. Boleh email terus sama diorang di mtpl@labuantourism.com.my.

Quote:Labuan Tourism Action Council
Labuan International Seasport Complex, P.O.Box 235, 87008 Federal Territory of Labuan, Malaysia
Tel: +6 087 422622 Fax: +6 087 419622

Untuk tempat yang diangkat jadi tourism spot ialah

Chimney, Tg Kubong
Labuan Bird Park, Tg Kubong
Peace Park, Layang - Layangan
Japanese Surrender Point (Sebelah Peace Park ja ni)
War Memorial Park, Membedai

Labuan Sea Sport Complex, Tg Purun (ni kau boleh cerita pasal penganjuran Labuan International Sea Sport Complex yang diadakan setiap tahun).

Itu ja la yang aku tau. Yang lain2, member LOC yang lain akan tolong.

Anyway, kau ni study d mana?

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
23-Mar-2008, 12:53 AM
Post: #4
 
hai t...welcome...smoga enjoy ngan LOC....anyway...,nama panggilan "tie" ni mengingatkan putry pd seorg mber.....well..,r u from labuan????
24-Mar-2008, 10:34 PM
Post: #5
 
putry_joe Wrote:hai t...welcome...smoga enjoy ngan LOC....anyway...,nama panggilan "tie" ni mengingatkan putry pd seorg mber.....well..,r u from labuan????

thanks..yup im come from labuan tp skg tgh stdy...
24-Mar-2008, 10:37 PM
Post: #6
 
Untuk gambar2 tesis kau tu boleh cari di Hobi, Sukan dan Rekreasi. Ramai photographer LOC post gambar Labuan yang diorang ambil d sana.

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
24-Mar-2008, 10:42 PM
Post: #7
 
sr215 Wrote:hi tie. selamat datang ke LOC.

Untuk data, boleh minta dengan Pelancongan Labuan di Sea Sport Complex. Boleh email terus sama diorang di mtpl@labuantourism.com.my.

Quote:Labuan Tourism Action Council
Labuan International Seasport Complex, P.O.Box 235, 87008 Federal Territory of Labuan, Malaysia
Tel: +6 087 422622 Fax: +6 087 419622

Untuk tempat yang diangkat jadi tourism spot ialah

Chimney, Tg Kubong
Labuan Bird Park, Tg Kubong
Peace Park, Layang - Layangan
Japanese Surrender Point (Sebelah Peace Park ja ni)
War Memorial Park, Membedai

Labuan Sea Sport Complex, Tg Purun (ni kau boleh cerita pasal penganjuran Labuan International Sea Sport Complex yang diadakan setiap tahun).

Itu ja la yang aku tau. Yang lain2, member LOC yang lain akan tolong.

Anyway, kau ni study d mana?

thanks 4 ur information...bdw lama uda emel ngn mtpl tp nadak respon ni huhuu...ari 2 time cuT thn lps ada ku ke sna jua tp alum ada data the latest tuk 2007 pnya...but i realy2 perlukn skrg huhuuu...
aku stdy d ukm...
24-Mar-2008, 10:54 PM
Post: #8
 
Oh, susah juga tu kan? Buta IT kali diorang tu.

Anyway, untuk War Memorial Park, boleh cerita pasal Rememberance Day yang diadakan tiap2 tahun.

LISC aku rasa ada tu online artikelnya. Untuk gambar2 ada ku buat blog khas di Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.

Labuan Bird Park, skrg diorang sedang buat renovation (yang patutnya siap sebelum 1 Januari 2008). Renovation tu tujuannya untuk kasi repair facility untuk kemudahan pengunjung sama keselesaan burung2 tu (kali lah, nda tau kalau burung murai tu bedusta kan aku).

Peace Park dan Japanese Surrender Point boleh kaitkan sama War Memorial, tapi aku nda dapat huraikan lebih lanjut. Forummer LOC yang lain akan tolong ni.

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
25-Mar-2008, 06:32 PM
Post: #9
 
sr215 Wrote:Oh, susah juga tu kan? Buta IT kali diorang tu.

Anyway, untuk War Memorial Park, boleh cerita pasal Rememberance Day yang diadakan tiap2 tahun.

LISC aku rasa ada tu online artikelnya. Untuk gambar2 ada ku buat blog khas di Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.

Labuan Bird Park, skrg diorang sedang buat renovation (yang patutnya siap sebelum 1 Januari 2008). Renovation tu tujuannya untuk kasi repair facility untuk kemudahan pengunjung sama keselesaan burung2 tu (kali lah, nda tau kalau burung murai tu bedusta kan aku).

Peace Park dan Japanese Surrender Point boleh kaitkan sama War Memorial, tapi aku nda dapat huraikan lebih lanjut. Forummer LOC yang
lain akan tolong ni.

thanks sr215...thanks 4 ur info....sr215 ni kraja ka?
emmm apa opinion or suggestion tuk memantapkan pelancongan d labuan ni....
25-Mar-2008, 07:17 PM
Post: #10
MaRiNeR PrOjEcT ...
i want 2 know apa crita psl prjct marina ni aaahhh...adakah ia uda tlaksana or on proses... in my research projct ni dr thn 1990an lg kan di utarakan tp nda tau lah skrg apa progress dia...than how about da Marina Resort ia jua mrupakan projek pelancongan dlm thn 1990an yg di anggarkn menelan pblnjaan around 70juta....
any explaination......
25-Mar-2008, 07:26 PM
Post: #11
 
hi tie. aku belum kerja lagi, tunggu confirmation baru aku masuk kompeni tu.

Pendapat ku, untuk majukan pelancongan di Labuan ni, kemudahan2 yang ada skrg ni perlu dimanfaatkan sepenuhnya. Banyak infrastruktur yang berfungsi untuk jadi faktor pelancongan sepanjang tahun, tapi setakat ni, kebanyakannya digunakan dalam acara2 tertentu yang tersenarai dalam kalendar acara tahunan Labuan.

Bila sudah sedia, baru buat promosi yang ekstensif untuk tarik pelancong datang ke Labuan.

Marina resort? Atu aku serahkan sama forummer yang lagi otai la. Tapi setakat ni sudah ada perancangan untuk galakkan pembinaan hotel dan shopping complex di Labuan ni.

Sebelum pilihanraya hari tu, ada majlis pecah tanah untuk pembinaan shopping complex d tanah kosong sebelah pelabuhan tu. apa namanya lupa sudah ku.

nanti forummer yang lain akan confirmkan.

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
25-Mar-2008, 07:28 PM
Post: #12
 
jangan lupa untuk highlightkan juga disco, nite club, ktv yang banyak di labuan nih...sebab tu adalah aset utama pelancongan di labuan...
25-Mar-2008, 07:32 PM
Post: #13
 
atu macam yang YB Suhaili padahkan dulu la. Ia pernah emel sama aku itu lah punca pendapatan sebenar Labuan ni. Aku nda tau mau komen apa la.

Lain jua ku meliat 'tenaga kerja' nya tu pula yang banyak menyumbang kepada pendapatan cukai Labuan ni.

Tapi hari tu bukan c peradian ada padahkan ka YB yang baru ni ada pelan jangka panjang untuk ganti sumber income kita ke arah yang lebih decent?

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
26-Mar-2008, 01:17 AM
Post: #14
 
sr215 Wrote:hi tie. aku belum kerja lagi, tunggu confirmation baru aku masuk kompeni tu.

Pendapat ku, untuk majukan pelancongan di Labuan ni, kemudahan2 yang ada skrg ni perlu dimanfaatkan sepenuhnya. Banyak infrastruktur yang berfungsi untuk jadi faktor pelancongan sepanjang tahun, tapi setakat ni, kebanyakannya digunakan dalam acara2 tertentu yang tersenarai dalam kalendar acara tahunan Labuan.

Bila sudah sedia, baru buat promosi yang ekstensif untuk tarik pelancong datang ke Labuan.

Marina resort? Atu aku serahkan sama forummer yang lagi otai la. Tapi setakat ni sudah ada perancangan untuk galakkan pembinaan hotel dan shopping complex di Labuan ni.

Sebelum pilihanraya hari tu, ada majlis pecah tanah untuk pembinaan shopping complex d tanah kosong sebelah pelabuhan tu. apa namanya lupa sudah ku.

nanti forummer yang lain akan confirmkan.

wahhh new info for me..ada uda upanya majlis pecah tanah tue...that good news...lbn ni ku rsa kan kurg shopping complex...lbn ada value sebagai pulau bebas cukai why not nda d eksploitasi kn tag bebas cukai atu kan...bkn sekdr tuk duty free sigup, arak huhuuu....one more things lbn kecil tp terlalu kaya dengan hiburan mlm (pub2 berleluasa huhuuu)..drpd hasil kajianku rmai pelancong padahkan lbn hidup dgn night life hiburan di pub2...lbn nadak hiburan tuk family...means our tourist need one entertaiment like theme park...klu ada theme park d lbn sekurg2nya mcm jerudong park aku yakin xtvt plncgn d lbn dpt d mantapkan...jd nda la lbn mgalami fenomena pelancongan bermusim...mksdku bila ada event mcm LISC bru ada tourist...pastu bila lbn sdh mpunyai hard attraction brulah d lengkapkan dgn pembinaan jambatan ke menumbok...ermmm what do you think bout my suggestion..
26-Mar-2008, 01:25 AM
Post: #15
 
tanjungARU Wrote:jangan lupa untuk highlightkan juga disco, nite club, ktv yang banyak di labuan nih...sebab tu adalah aset utama pelancongan di labuan...

ani tah msalahnya lbn terlalu terlalu kaya dgn pst hiburan yg "nda brp sihat" ni huhuuu....bila ku tnya kn stdnt yg prnh stdy d kml psl labuan first durg ckp "wooo lbn cuklat murah" okay lg kan pastu d smbg l"bn best clubbing" huhuuu.....




Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)