Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pejabat Pos Labuan
05-Dec-2008, 09:27 AM
Post: #1
Pejabat Pos Labuan
topik ini berkaitan Pejabat Pos di Labuan.

x kisah laa yang mana satu...isu-isu semasa ketika di Pejabat Pos.

semalam aku baru pergi pejabat pos di dataran tuh..kan ngambil subsidi kenderaan...

ini komen ku...datang jam 8.30...ambil no., ku liat nombor ku sudah 47, nombor di kaunter baru 11.

jam 10.30 baru tah aku punya giliran...sanggal jua laa punggung menunggu...

lepas tu..bila time ku kan ngambil subsidi atu..ada prob pla sama sistem..masalahnya dalam sistem cakap aku sda pernah ambil..memang aku pernah ambil..sebab aku ada dua kereta...so..sebagai nasihat..subsidi ini diperuntukkan max 5 buah kereta untuk seorang individu...dan untuk menggelakkan kerumitan, kita kena jua bawa keratan LKM untuk kereta yg sudah kita pernah ambil subsidi tu..durang mau check tu...aku terpaksa balik rumah lagi...ambil no lagi...tunggu 2 jam lagi....barutah selesai...seharian laah aku di pejabat pos atu..

aku tabik laa sama auntie dan makcik yang kerja di Pejabat pos atu..sebab dari awal sampai selesai aku di sana, ku liat durang inda bertukar-tukar..nada rehat langsung..sampai giliran ku...layanan dan penjelasan mereka..tiptop..first class..

tapi yang mengecewakan,...di sana ada 7 kaunter..5 kaunter pelbagai..2 kaunter barangan..tapi yg beroperasi cuma 2 kaunter pelbagai saja...proses sungguh lambat..cukup lambat..bayangkan kalau semua kaunter dibuka....bukan apa..aku kesian meliat warga tua...duduk sampai berjam2 menunggu giliran, sepatutnya ada kaunter untuk golongan warga emas ni..baru laa dikira pejabat yang prihatin..

pejabat pos memang mesra..cuma x cukup prihatin saja.. :wink:



younger everyday... ;-)
05-Dec-2008, 10:56 AM
Post: #2
 
aku ari tu dari jam 9.30 jam 1 baru tah siap. kebatahan ku menunggu. kesian org tua2 tertidur2 menunggu.

staff diorg tu ada 2 lagi tu yang selalu d kaunter pelbagai, tp macam auntie, macik puan fatimah abu bakar sama yang kaunter 2 laki2 tu saja ada. Yang dua org muda2 macam bercuti.
Tp yang ku heran time cuti ani ramai org ke pos ofis time dulu inda pun kenapa kan...

lg 1 merenew road tax pun d pos opis tia mana inda lambat :roll:
05-Dec-2008, 11:35 AM
Post: #3
 
kalau me-renew road tax di pejabat pos di dataran atu..time atu jua ko kena bagi subsidi kenderaan, x perlu tunggu 7 hari bekerja..

sepatutnya durang buka satu kaunter khas untuk merenew road tax ani..barutah lancar prosesnya..

aku kalau ke pejabat pos atu..aku datang ambil no saja..lepas tu aku pergi buat urusan lain..dalam 2-3 jam , barutah aku haga ke pejabat pos atu balik..gerenti ngam tu timingnya.. :wink:

younger everyday... ;-)
05-Dec-2008, 01:24 PM
Post: #4
 
oo patut tah beperabutan dangan merenew sana, sanggup tu menunggu 2,3 jam.
05-Dec-2008, 01:27 PM
Post: #5
 
rm 625 punya pasal geng...mesti sanggup tuh 2-3 jam..

younger everyday... ;-)
05-Dec-2008, 06:34 PM
Post: #6
 
nda cukup pekerja kali diorang tu.

Kalau pejabat pos mau cari pekerja, diorang iklankan d newspaper ka atau isi borang SPA?

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
06-Dec-2008, 11:54 AM
Post: #7
 
inilah jadinya kalau " management " x jalan..walhal..yang ada bidang kuasa dalam "management" ani..bangunan durang tu sebelah jalan ngannya... langsung tidak prihatin la tuh..lagipon..bukan juga durang yang pi berbaris di pejabat pos atu kalau ada urusan, opis boy jua laa yang merana...yg bos2 ani, paling2 pon keluar dari bangunan durang atu, terus divert ke Malindo...mengisi perut yang kelabuan atu..

younger everyday... ;-)
12-Dec-2008, 01:18 PM
Post: #8
 
mcm ko nda tau kja pl.hntr 1 surat pun smpai 4/5 org dlm keta.pastu kdai kupi..cukup jam mulih.alah jon..ko pun relek bah dlm lab sj..
12-Dec-2008, 02:10 PM
Post: #9
 
Big Grin bro kedayan barat kali surat atu... iatah sampai 4/5 urang... Big Grin
15-Dec-2008, 12:51 PM
Post: #10
 
setahu ku pl atu bnyk pgantar suratnya yg ku terlihat laa...mangkali durang ani kan jimatkan minyak ya ta kali beramai-ramai sekereta. kan kerajaan suruh berjimat karang ani. kitani x jua bule meliat pekeja pl nganya, apa kurangnya jabatan yg len. lebey kurang jua tu lencongnya huhu...

p/s: bek ta buat aduan arah Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links. mun ada pertanyaan
15-Dec-2008, 01:06 PM
Post: #11
 
aku rasa stokinpelangi salah faham ni..

bukan thread starter ni cerita pasal POSLAJU ka?

kenapa stokinpelangi letak url PERBADANAN LABUAN?

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
15-Dec-2008, 01:24 PM
Post: #12
 
martini_lime Wrote:inilah jadinya kalau " management " x jalan..walhal..yang ada bidang kuasa dalam "management" ani..bangunan durang tu sebelah jalan ngannya... langsung tidak prihatin la tuh..lagipon..bukan juga durang yang pi berbaris di pejabat pos atu kalau ada urusan, opis boy jua laa yang merana...yg bos2 ani, paling2 pon keluar dari bangunan durang atu, terus divert ke Malindo...mengisi perut yang kelabuan atu..
ngam la tu..pbdn labuan.mulanya mmg psl poslaju,pastu nya martini bangunan sblh poslaju.opisboy2 PL lahhh tuuu...
16-Dec-2008, 04:14 PM
Post: #13
 
:lol: naa...c kadayan udah menjawabkan tu sr... Ok arr huhu

p/s: kadayan, ko ada ciri2 PRO laa..alum lagi ku jawab, udah ko tulung jawabkan...caya laaa
16-Dec-2008, 04:16 PM
Post: #14
 
aku cuma menyatakan bahawa "management", A.K.A. pengurusan harus prihatin terutamanya dalam kes ni, pejabat pos labuan, yang indah dan cantik tu yang terletak di area dataran tu..tapi malangnya...slow sangat..kaunter sampai tujuh, tapi dibuka hanya dua kaunter saja...nampak sangat mereka perlu menambahkan lagi kakitangan...takkan itu pon susah mau bikin...aku pernah dengar orang merungut, sudah 3 jam dia disana...so nampak sangat produktiviti harian kitani disia-sia kan ketika menunggu giliran di pejabat pos..

younger everyday... ;-)
16-Dec-2008, 07:59 PM
Post: #15
 
oh, aku yang tetinggal cerita ni.

hahaha. kesian jua eh orang bedayung ani.

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.




Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)