Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferry Menumbok - Labuan
12-Jan-2009, 04:01 PM
Post: #1
Ferry Menumbok - Labuan
hello...

Tlg info klu ada sesiapa tau jadual perjalanan Ferry Menumbok ke Labuan ...n bepa tambang klu bwa kereta msk k Labuan..k thanks...


12-Jan-2009, 04:25 PM
Post: #2
 
Waktu perjalanan

Menumbok - Labuan 10.30 pagi dan 4.30 petang kalau nda silap

Labuan - Menumbok 8.30 pagi dan 1.30 tengahari

Batah sudah nda ku membawa kereta ke Sabah. paling last ku ingat, tiket untuk kereta RM 40.

Photo Portfolio : Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.
12-Jan-2009, 07:15 PM
Post: #3
 
dari labuan ke menumbok jam 7.30 pagi & 1 petang
dari menumbok ke labuan jam 10.30 pagi & 4.30 petang

tambang kereta RM 40.00
cukai jabatan laut RM 14.00
tambang penumpang (pemandu tidak perlu) RM 5.00

apapun, perjalanan feri tertakluk pada keadaan kekadang lewat dr masa yg telah dtetapkan :lol:

p/s: tambahan masa feri pada musim cuti sekolah juga ada pada waktu malam
13-Jan-2009, 10:20 AM
Post: #4
 
thanks ah stokinpelangi...oyea klu ari jumat ptg dr labuan ke menumbok xde ke free jam 5.00 mcm tu?
13-Jan-2009, 04:04 PM
Post: #5
 
thanks ah sr215, sya pun lma da x g Labuan ...
14-Jan-2009, 06:55 PM
Post: #6
 
kalau jumat ptg jam 5 kurang pasti pla...tapi selalunya tym2 cuti skula/perayaan ja ada feri tambahan masa sampai lewat malam :wink:

p/s: nanti aku tanya angkel peter kong k :lol:
31-Jan-2009, 05:02 PM
Post: #7
 
kalau feri express? Labuan - kk N kk - Labuan?
04-Feb-2009, 03:22 PM
Post: #8
 
yg ku tao la kan Big Grin

labuan - kk

8.30 pg
10.30 pg (Hari ahad sj ada)
1.00 ptg

kk - labuan

8.00 pg
1.00 ptg
3.00 ptg (Hari ahad sj ada)

p/s: :wink:
10-Feb-2009, 09:14 AM
Post: #9
 
bila tah ada jambatan ????? :lol: mun ada tiap minggu ku kluar... Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
15-Feb-2009, 03:19 PM
Post: #10
 
tiap minggu? bule tahan ko ani. aku rasa tol jambatan atu mesti maal tu arr :roll:

p/s: sapa peradian yb atu, muhun dulu deh padahkan arahnya buat pengumuman d radio bila dapat merealisasikan permintaan org dlabuan ani...suruh ia jumpa PM ka apa ka yg sewajarnya. pastu tanyakan apa statusnya skrg ni? sudah ada plan ka? ada budgetnya udah ka? semua org kan tao.. ba jawab arr...
15-Feb-2009, 08:04 PM
Post: #11
 
Salam. Smile

Stokinpelangi, apa kata kita salurkan soalan cepu emas kita atu direct melalui blog YB Labuan. Mun kita kelupahan, ani address blognya: yussofmahal.blogspot.com

Manalah tahu, seandainya constructive question seperti itu dapat dibawakan sekali lagi oleh YB pada Persidangan Dewan Rakyat yang bermula esok. Sepengetahuanku, pada sidang yang lalu, YB Labuan ada menyuarakan hal berkenaan perkara Jambatan Labuan-Sabah kepada Menteri bertanggungjawab. Jawapan Menteri boleh kita dapatkan pada salinan soalan-jawapan Parlimen Malaysia di Pejabat Parlimen Labuan. :wink:

Wassalam.
15-Feb-2009, 09:30 PM
Post: #12
 
wahh...bagus ko ani sungaidali. ku rasa pa kata ko amik soft copy soalan-jawapan tu pastu ko paste dcni. ko pun udah sedia maklum ba kan bukan aku sorang ja tertanya2 mengenai isu jambatan ni. raaammaaaiii yg mao tao. apapun, bukan stakat aku malah kengkawan dLOC ani amat menghargai sangat2 mun ko dapat membantu mencari jawapannya. bukan apa, mun ku menanya soalan dlm blognya atu bek masa ada ia mereply. ntah2 ko jua tu karang yg mereply soalan ku huhu..bek ta ko saja jawap dcni mewakili yb tani arr...tao ta orang basar2 ani bnyk tanggungjawab dan kraja yg perlu dilaksanakan seharian...sibuk tu arr...

p/s: Big Grin




Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)